Moderátorka Katka Kristelová zažila perné odpoledne. Vypravila se totiž na vystoupení Dády Patrasové, jenž je idolem její dcery Claudie, jenže si spletla čas a když s Claudinkou přišla, Dáda už byla pryč.
Chvíli se zdálo, že pro Claudii je to konec světa. „Dáda je u nás doma bohyně. Byly jsme už na několika jejích vystoupeních, Claudinka se s ní setkala i osobně, ale pořád to není dost. Nejlepší by podle Claudie bylo, kdyby s námi mohla bydlet,“ směje se Kateřina. Plačící Claudinku nakonec rozveselila až zábava u stánku s čumkou… „Claudia říká šunce čumka. Vím, že ta od Leca je vyhlášená, takže si odnášíme, co unesem a k večeři si uděláme velkou čumkovou dobrotu…“ vysvětlila Katka, která velice dbá o svou linii, ale také si ráda pochutná. Že je možné obojí spojit nás přesvědčil její recept na chutnou a zároveň zdravou večeři.
Šunka pečená na medu s hřebíčky
Šunka na kosti LE&CO
200 g mrkve, 150 g celeru, 200 g kořenové petržele, 200 g pórku, 2 cibule
10 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, sůl, 40 hřebíčků
Karotka, Růžičková kapusta
Omáčka na potírání: 2 skleničky pomerančového džemu s kousky pomerančů i kůry,
250 g medu, 2 ks celé skořice, 50 g dijonské hořčice
Postup
Do velkého hrnce dáme pokrájenou zeleninu, přidáme vodu, vložíme šunku a pozvolna ji vaříme asi hodinu. Šunku vyjmeme, necháme prochladnout, kůži šikmo nařežeme a do vzniklých kosočtverců zapícháme hřebíčky. Přísady na omáčku smícháme v kastrůlku a varem zredukujeme. Troubu předehřejeme na 160 °C, maso položíme na mřížku, povrch šunky potřeme zredukovanou omáčkou a dáme péct. Během pečení potíráme zbylou směsí. Podáváme s karamelizovanou kapustou, karotkou a bramborovou kaší.