Všechny chutě světa můžete promíchat v nekonečných kombinacích a stvořit úplně nové. Staňte se vynálezcem a objevte s Jameson whiskey dosud nepoznané.
Kdo by neznal pravou irskou whiskey Jameson, na kterou jsou generace Irů už více než dvě stě let právem hrdí. Výjimečnost whiskey Johna Jamesona spočívá ve vysokých nárocích na kvalitu surovin a především v revolučním přístupu při její destilaci. Právě trojitá destilace dodává této whiskey svou výjimečnou jemnost, pro kterou se stala vůbec nejprodávanější irskou whiskey na světě. Její nezaměnitelná chuť připomínající ořechy a vanilku z ní dělá pravého proslulého Jamesona. A právě bohatá struktura chuti inspirovala Jameson k propojení s foodpairingem pro ještě větší požitek při vychutnávání tohoto irského pokladu.
Experimentujte!
Slyšeli jste někdy o foodpairingu? Že ne? Pak vězte, že se jedná o poměrně nový obor, který se věnuje kombinování chutí potravin na základě podobnosti hlavních aromatických složek. S tímto inovátorským přístupem přišel Heston Marc Blumenthal, nositel Řádu britského impéria, anglický kuchař a majitel restaurace (The Fat Duck), která byla oceněna třemi michelinskými hvězdami. Laicky řečeno – každá chuť je jedinečná, když ji ale smícháte s jinou, vznikne něco úplně nového. I zdánlivě neslučitelné potraviny tak vytvářejí překvapivě dokonalé kombinace a skvěle se doplňují. „Využití foodpairingu je vhodné především pro barmany, baristy, ale i kuchaře. Je to cesta, jak ozvláštnit zejména podávání drinků či pokrmů. Toho se dá vhodně využít i u whiskey, kde je možné kombinovat její komplementární příchutě s pokrmy. U whiskey Jameson můžete rozeznat příchutě ovoce, sušeného ovoce, koření, dřevitých, jemných, karamelových či medových tónů,” říká Jameson ambasadorka Lucie Poláková. Z tohoto pohledu je portfolium značky Jameson širokým světem pro foodpairing. Není nic lepšího než experimentovat a objevovat dosud neprobádané. A které druhy Jameson whiskey jsou z hlediska foodpairingu vhodné? „Vybrala jsem tři zástupce: Jameson Original, Jameson Select Reserve a Jameson Gold Reserve. Vždy jsem vycházela z výrobního procesu konkrétního produktu a díky tomu jsem je dokázala propojit například s medem, vanilkou či mangem. Foodpairing jsem si otestovala při několika degustacích, které vedu, a lidé byli objevováním a ochutnáváním příjemně překvapeni,” dodává Lucie Poláková.