reklama

Gurmánský tip: Svatomartinské hodování v Českém Krumlově

reklama

Sklenka svěžího mladého vína a k němu dozlatova vypečená husička či jiné delikatesy… to je ten správný způsob, jak oslavit svátek svatého Martina! V Českém Krumlově pravou Svatomartinskou veselici pořádá oblíbený hostinec DEPO v podhradí českokrumlovského zámku.

11. listopadu od 17.30 hodin bude připraveno vše potřebné – cimbálovka, pestrý výběr Svatomartinských vín i stylové menu včetně tradiční pečené husy. K hodování zahraje originální hudební uskupení CIMBALLICA. Svatomartinské menu bude v DEPU k dispozici od 11. do 15. listopadu.

Intenzivní gurmánský zážitek od 11. listopadu nabídne Restaurant Jakub, který sídlí v Hotelu Krčínův dům v historickém centru Českého Krumlova. Součástí speciálního Svatomartinského menu je několik chodů: Uzená kachní prsa, polníčkový salát s vlašskými ořechy; Husí kaldoun s játrovými knedlíčky; Zadělávané husí žaludky se špekovými knedlíčky; Husí prsa vařená metodou sous vide, petrželové pyré, glazovaná zelenina, brusinková omáčka se zázvorem; Dýňový cheesecake se zakysanou smetanou.

Do podzimních tónů je vyladěna také nabídka první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách, Café Štrúdl v přízemí hotelu Latrán pod českokrumlovským zámkem. Vedle několika sladkých a slaných verzí štrúdlů je aktuálně na výběr také sezónní specialita – slaný dýňový štrúdl se sušenou šunkou.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama