reklama

Zamilujte se do kokosových pusinek!

reklama

Chcete si užít sladkosti a nedůvěřujete kupovaným výrobkům? Žádný problém, vyrobte si sami pochoutku, kterou vám budou všichni závidět! Amaretto hrušky na kokosové pusince s čokoládovou omáčkou.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos.  Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 130 °C asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypneme, pootevřeme ji a pusinky v ní necháme vychladnout. Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek.  Poté necháme vychladnout.

Ingredience
(4 porce)

Kokosové pusinky:
3 bílky
 3/4 šálku cukru krystal
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
1 čajová lžička octa
1/2 šálku kokosu

Hrušky:
4 hrušky
1/4 až 1/2 šálku likéru Amaretto
1/4 šálku hnědého cukru
1 svitek skořice
4 hřebíčky
1 hvězdička badyánu
 voda

Omáčka:
1 kokosová 

100 ml šlehačky

1 ušlehaná šlehačka
kokos k posypání



reklama

reklama

reklama

reklama

reklama