Chcete si užít sladkosti a nedůvěřujete kupovaným výrobkům? Žádný problém, vyrobte si sami pochoutku, kterou vám budou všichni závidět! Amaretto hrušky na kokosové pusince s čokoládovou omáčkou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos. Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 130 °C asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypneme, pootevřeme ji a pusinky v ní necháme vychladnout. Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek. Poté necháme vychladnout.
Ingredience
(4 porce)
Kokosové pusinky:
3 bílky
3/4 šálku cukru krystal
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
1 čajová lžička octa
1/2 šálku kokosu
Hrušky:
4 hrušky
1/4 až 1/2 šálku likéru Amaretto
1/4 šálku hnědého cukru
1 svitek skořice
4 hřebíčky
1 hvězdička badyánu
voda
Omáčka:
1 kokosová
100 ml šlehačky
1 ušlehaná šlehačka
kokos k posypání