reklama

Herečky Adamovská, Hrubešová a Kocurová se sešly na předvánočním večírku

reklama

Zlata Adamovská chystá místo kapra mořskou tresku a Jitka Kocurová už napekla druhou várku perníčků.Všechny spojuje láska k vaření, baví je technické vychytávky a dokonce uvažují o koupi nových spotřebičů. Každá z nich přistupuje k vánočním svátků jinak, všechny ale spojuje touha je slavit. S pořádnou porcí vlastnoručně uchystaných dobrot na stole.

Herečka Zlata Adamovská má již dospělé děti, a tak vaří především pro sebe a manžela Petra Štěpánka. Po třiceti letech se rozhodla modernizovat svou kuchyň, a tak vyrazila omkrnout nejnovější trendy do showroomu Miele. „Jsem hodně zaneprázdněná a za posledních třicet let skutečně nebyl čas na novou kuchyň. Ráda bych to změnila, tak jsem přišla načerpat inspiraci k Miele. Nejsem zastáncem výlučně značkových věcí, ale vyžaduji, aby vše fungovalo. Potřebuji spolehlivé pomocníky do kuchyně, které mi především ušetří čas,“ sdělila herečka Adamovská s tím, že ji nejvíce zaujala vinotéka.

„O nás s manželem se ví, že máme rádi víno a rádi si jej doma i uskladníme. Přestože máme doma vinný sklípek, velmi bych uvítala příruční vinotéku se stabilní teplotou pro všechny druhy vína,“ řekla herečka, která prozradila, že nejraději připravuje jídlo v troubě, která se sama po dopečení vypne. A Vánoce? Zlata Adamovská chystá klasiku, ale kapra již několik let nahrazuje mořskou treskou.

Na večírku Miele nechyběla ani herečka a skvělá kuchařka Markéta Hrubešová. V dnešní době si především už nedovede představit život bez myčky a opravdu kvalitního sporáku. „Vaření už pro mě není jen koníčkem, ale druhá kolej vedle herectví. Vařím podle chuti, nálady, psychického rozpoložení a na Vánoce jsem se po experimentech s krevetami a cizokrajnými surovinami zase vrátila ke klasice a připravuji kapra s bramborovým salátem, rybí polévku i kubu,“ prozradila Markéta s tím, že jí nechutná moc sladké, a tak cukroví peče hlavně kvůli krásné vůni v celém domě. Herečka miluje bylinky. Spolu se Zdeňkem Pohlreichem, který na party vařil, tak zaujatě probrali jejich různorodé užití i v české klasické kuchyni.

Ozdobou předvánočního večírku byla i modelka, moderátorka a herečka Jitka Kocurová, která se v současnosti spíše věnuje domácnosti a svým dvěma dětem. Přestože tvrdí, že má ve vaření rezervy, je skvělá kuchařka. „Nejvíc vařím pro děti, a to českou klasiku. Milují omáčky, jídla se smetanou, syté polévky a zeleninu. Já osobně dávám přednost asijské kuchyni. I když vařím často, moc si ve vaření nevěřím. Když jsem na party Miele viděla Zdeňka Pohlreicha, jak vaří, zdálo se to tak jednoduché a přitom tak dobré,“ řekla Jitka, která miluje technické vychytávky. „Kuchyňské spotřebiče používáme denně a vyplatí se do nich investovat. Nedám dopustit na Wok, myčku, která se sama po skončení programu otevře, nebo třeba parní troubu, kde nepotřebujete hrnce a jídlo je zdravé a rychle připravené,“ dodala Kocurová, která již napekla druhou várku perníčků a na Vánoce chystá kromě kapra i dva druhy bramborového salátu, jeden se salámem a druhý se zeleninou.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama