reklama

Pohlreich na lekci vaření u Shahafa

reklama

To jsou teda věci! Šéfkuchař restaurace SaSaZu Shahaf Shabtay učil nejznámějšího českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha vařit. 

Každý se musí neustále učit, aby byl ve svém oboru co nejlepší, a proto Zdeněk Pohlreich strávil jedno odpoledne s izraelským šéfkuchařem Shahafem Shabtayem, aby ho zasvětil do tajů asijské kuchyně. Asijská kuchyně je o vnímání jídla všemi smysly, proto mu Shahaf nejprve udělal malý kvíz. Zdeněk čichal k různým asijským potravinám se zavřenýma očima a musel poznat, co to je. Dále Zdeněk prošel další výzvou, zasoutěžil si v tom, kdo je lepší a rychlejší s hůlkami, prohrál a za to musel Shahafovi koupit lístek na tramvaj. Na rýžový papír je v Asii zvykem napsat přání nebo vzkaz, po té placku opéct a sníst, čímž by se vaše přání mělo splnit. Zdeněk na papír napsal romantický vzkaz své manželce. Následovalo konečně vaření, Zdeněk se od Shahafa naučil dvě speciality restaurace SaSaZu Bang Chang ranní krevety a Bombajské kuře.

 

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama