Že divadlo není jenom o hraní a zpěvu se přesvědčili herci a zpěváci z muzikálu Bonnie and Clyde, který uvádí Hudební divadlo Karlín. Parta ve složené Václav Noid Bárta, Markéta Procházková, Jitka Schneiderová, Martin Písařík, Kamil Střihavka, Bohouš Josef a spol. dorazili do plně vybavené kuchyně Catler academy v Bořanovicích, kde se pod vedením šéfkuchaře Dalibora Navrátila učila dělat ty nejlepší steaky pod sluncem.
Nejblíže k masu měl Vašek Noid Bárta, původně vyučený řezník. „Příprava masa mě zajímá, to je jasné. Vždyť jsem se řezničinu vyučil, tak se vyznám. Rozbourat maso umím, to se nezapomíná. Když máme doma nějakou rodinnou sešlost, nějakou tu kotletku, krkovičku nebo pečínku klidně pro všechny rád připravím,“ pochlubil se Noid, který si jel do kuchyňského studia trošku odpočinout. Mimo účinkování na prknech karlínského divadla totiž doma ještě finišuje s muzikou k připravovanému filmu.
Do hrnců nahlížel i zpěvák Kamil Střihavka. Pohledy to byly velice letmé, leč obdivné. Zpěvák se nestačil divit, co všechno kuchařský mistr Navrátil zvládá.
„Nepatřím mezi muže, kteří holdují vaření. Ale ze zkušenosti vím, že pokud se mužský rozhodne vařit, tak kuchtí s láskou a dobře. Já s oblibou griluji. Mám radost, když se hosté cítí dobře a je dobrá atmosféra. Načerpal jsem tady spoustu dobrých rad a triků a doufám, že to přátelé a známí u grilu ocení.“
Pro muzikálovou Bonnie Markétu Procházkovou mělo odpoledne u sporáku přímo ozdravný účinek. Její fobie ze syrového masa a mořských potvor se rozplynula jak ta pomyslná pára nad hrncem. „Ode dneška budu dělat svému mužskému masa, které on miluje. Já jsem se štítila šmátnout na tu mrtvou hmotu a tady to najednou šlo. Navíc příprava steaků je tak jednoduchá záležitost, že doma to zvládnu bez problémů,“ radovala se Markéta.
Do kulinářských prací se zapojili také ostatní herci z muzikálu Bonnie and Clyde a chutné steaky zapili vynikajícím vínem z vinic Vinařství Vajbar.
Foto: Herminapress