reklama

Gastronomický tip: Květnové festivaly výtečného jídla a pití v Plzni

reklama

Věhlas Plzně stojí především na pivní tradici, západočeská metropole má však řadu lákadel také pro příznivce vína, polévek a dalších gurmánských specialit.

Vítanou příležitost spojit procházku v přírodě s ochutnávkou kvalitních vín v sobotu 20. května nabídne Vinná stezka u Boleváku. Na dvoukilometrové trase podél Velkého boleveckého rybníka na severním okraji Plzně můžete okoštovat více než 150 vzorků a na závěr si vychutnat koncert skupiny Děda Mládek Illegal Band v areálu Autocampu Ostende.

Víkend nabitý hudbou, atraktivním doprovodným programem a především skvělou gastronomií v podání předních českých šéfkuchařů – to je velký gurmánský Bosch Fresh festival. Letošní ročník s podtitulem Ochutnej svět se v OC Plzeň Plaza koná 20. – 21. května. Mezi množstvím degustací vybraných zahraničních pokrmů a delikates nebude chybět nevšední zážitková gastronomie, například molekulární a extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu. A zatoužíte-li, inspirováni mistry kuchaři, sami vyzkoušet přípravu vybraných lahůdek, farmářské trhy k nákupu potřebných surovin jsou v Plzni otevřeny každou druhou sobotu (20. května) od 8 hodin v prostoru mezi katedrálou sv. Bartoloměje a radnicí.

Téměř tři desítky minipivovarů a nejméně jednou tolik vynikajících piv, klasiku i exotické kousky, nabídne v sobotu 26. května festival Brewstock na náplavce řeky Mže nedaleko historického centra Plzně. Pokud vás během ochutnávání piv napadne, jaké to asi je, postavit se na druhou stranu – tedy za pípu, stačí 27. května navštívit Školu čepování piva. Během tříhodinového kurzu v pivovaru Pilsner Urquell se naučíte čepovat hladinku, čochtana, šnyt i mlíko, ochutnáte světoznámý ležák a hlad zaženete tradičním gulášem. Každý absolvent kurzu získá nejen nezapomenutlený zážitek, ale také půllitr se svým jménem. Součástí programu je prohlídka pivovaru.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama