Věděli jste, že čokoláda je naprosto ideální doplněk při degustaci rumu? Toto spojení je považováno za základ párování chutí, při kterém kakaový tón skvěle doplňuje kořeněný rumový charakter. Vyzkoušejte skutečný gurmánský zážitek také v tekuté formě. Připravte se na sychravý podzim a studenou zimu tím nejúčinnějším způsobem – smíchejte legendární rum Captain Morgan s horkou čokoládou!
Léto je definitivně za námi a namísto babího léta přichází čas spadaného listí, teplých kabátů a… horkých drinků! Nenechte si pochmurným počasím kazit náladu a nalaďte se na tu správnou vlnu pomocí lahodné horké čokolády. Pro dokonalé prohřátí celého těla přidejte kapku rumu Captain Morgan. Tento horký koktejl je nejen ideálním společníkem k filmovým večerům pod dekou, ale také s ním vykouzlíte úsměv na tváři každé návštěvě.
Na jeden drink budete potřebovat:
50 ml Captain Morgan Jamaica Rum
100 ml horké čokolády
šlehačku
čokoládové vločky
Postup:
Čokoládu ohřejte na slabém plameni a pro její zjemnění přidejte kapku mléka nebo smetany. Do sklenice si odměřte 50 ml rumu Captain Morgan a až bude čokoláda dostatečně horká, přilijte jej. Na vrch přidejte šlehačku a ozdobte čokoládovými vločkami, nebo malými marshmallow.
TIP:
Dolaďte drink k dokonalosti tím, že si uděláte vlastní nadýchanou šlehačku. Do hrnečku dejte tři lžíce 31% šlehačky ke šlehání, přidejte lžíci cukru a malým frappé mixérem kružte, dokud nevznikne nadýchaná sladká dobrota.