Bezlepkové pečení pro každého – to je 70 receptů pro ty, kteří rádi mlsají, avšak lepek nesmějí nebo ho vynechávají jako součást redukční diety, či jím nechtějí zatěžovat svůj organismus. Prožijte celý rok, narozeninové oslavy, party, setkání s přáteli a Vánoce s úžasnými bezlepkovými moučníky, dezerty, koláčky, muffiny nebo dorty, které jsou osvědčené a mnohokrát vyzkoušené, takže se musí vždy podařit. Zkrátka se naučíte krok za krokem, jak péct v domácí pohodě lahodně bez lepku.
Autorka knihy Zdeňka Mazúrová je specialistkou na bezlepkové pečení. Původní profesí je dietní sestra, ale pečení bez lepku se věnuje zhruba deset let od doby, co byla její dceři diagnostikována celiakie. Cílem jejího pečení je, aby bezlepkové sladkosti byly k nerozeznání od pečiva z běžné mouky a aby ti, kteří se z jakéhokoli důvodu rozhodli pro bezlepkovou stravu, už nemuseli zkoušet a tápat.
„Když jsem začala péct bezlepkově pro dceru, byly to krušné časy. Trvalo mi řadu let, než jsem recepty vyladila. Zvolit tu správnou mouku a její množství není jednoduché. Proto jsem se rozhodla, že bych se ráda o mé zkušenosti podělila, a recepty sepsala do této kuchařky. Najdete mezi nimi osvědčené klasiky, recepty z první republiky po mé babičce, ale i recepty nové,“ říká o své knize Zdeňka Mazúrová, která bezlepkové recepty zveřejňuje i na svém blogu Liščí mlsání.