Není třeba vyrážet pro inspiraci do Paříže a chystat své lásce k večeři mušle a la mariniere. Rozmazlete se na svatého Valentýna i bez honičky v kuchyni. Připravili jsme pro vás dva chutné recepty, které zvládnete připravit během hodiny. Krůtí nudličky na kari a jahodová srdíčka udělají lahodný základ romantickému večeru a v ušetřeném čase, který byste jinak strávili za plotnou a šifrováním složitých receptů, se můžete věnovat sami sobě.
Zahořte láskou k těmto jednoduchým a lahodným valentýnským receptům! Co by byla taková dobrá večeře bez přípitku kvalitním sektem! Nezapomeňte do skleničky přidat jahodu od Dione!
Na krůtí nudličky na kari budete potřebovat:
1 balení Francouzská Dione 350 g
200 g krůtích prsou
2 lžíce rostlinného oleje
200 ml smetany
kari koření
rýži
sůl
Nakrájejte krůtí maso na nudličky, osolte a okořeňte podle chuti. Maso zprudka opečte, vsypte zmrazenou směs Francouzská Dione 350 g, krátce orestujte a ochuťte kari kořením. Přidejte smetanu a za stálého míchání krátce povařte. Podávejte s rýží. Podle aktuální chuti a nálady můžete pro zpestření přidat také plátky mandlí, koriandr či thajskou bazalku.
Jak jinak vyjádřit svou náklonost, když ne sladkou tečkou s jahodami? Upečte si jednoduchá jahodová srdíčka, která se budou rozplývat na jazyku. Recept je snadný a výsledek stojí za to – okouzlíte s ním každou společnost. Na recept potřebujete:
Na těsto:
150 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
50 g másla
1 vejce
4 lžíce mléka
1 balení kypřícího prášku
Na náplň:
2 balení Jahody Dione 350 g
1 vanička plnotučného tvarohu
150 g cukru krupice
1 jahodový pudink
Měkké máslo s vejci a cukrem utřete do pěny, přidejte mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto urovnejte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180°C asi 20 minut, dokud nezezlátne. Mezitím si připravte náplň: rozmrazené Jahody Dione 350 g nakrájejte nadrobno, vmíchejte do tvarohu spolu se 100 g cukru. Ze zbylé šťávy z jahod, 50 g cukru a pudinku uvařte krém, který nechte trochu vychladnout.
Na teplé těsto namažte tvaroh s jahodami a nahoru rozetřete vrstvu z jahodového krému. Dejte zapéct na zhruba 5 minut. Z vychladlého moučníku vykrajujte srdíčka.