Světlana Bronnikova: Nebojte se jídla
Stěží se mezi námi najde někdo, kdo by byl vždy spokojený se svým vzhledem a hmotností. Příčina nadváhy zpravidla tkví v nezpracovaných emocích, které nás ponoukají jíst bez pocitu hladu. Co s tím můžeme dělat? Kniha obsahuje praktické nástroje na překonání závislosti na jídle tak, abyste si mohli dovolit jíst vše, na co máte chuť, naučili se vnímat signály hladu a nasycení, a přitom zhubli a znovu již nepřibrali na váze. Postupným plněním úkolů na stránkách této knihy se dokážete zbavit zátěže své tělesné hmotnosti a problémů. Plňte konkrétní plán, který vám předkládá kvalifikovaná odbornice v oblasti stravování, a zhubněte natrvalo.
Autorka Světlana Bronnikova je klinická psycholožka a psychoterapeutka s mnohaletou praxí v oblasti hlídání váhy. Několik let vedla velkou kliniku kontroly hmotnosti v Holandsku. Od roku 2014 je generální ředitelkou Centra Intuitivního jedení IntuEat v Moskvě, a od ledna 2017 psycholožkou v holandském GGz Breburg. Vystudovala Gestalt terapii v moskevském Gestalt institute, klinickou psychologii na Lomonosově univerzitě v Moskvě, kde získala titul Ph.D. a psychologii a sexuologii na Lékařské akademii v Moskvě.
Angelika Ilies: Minutky z masa
Šťavnatý steak, rychlé masové směsi, salát Caesar s křupavou zeleninou, grilované špízy nebo zapékané maso v lahodné krémové omáčce – to jsou příklady jídel, které s touto knihou hravě zvládnete připravovat denně, pro celou rodinu a bez toho, abyste museli stát dlouho u sporáku. Bonusem jsou praktické tipy, jak vybrat správnou část masa pro daný pokrm, či kdy je steak rare, medium a well-done.