Herečka Jaroslava Obermaierová přiznala, že se k plotně opravdu dovede postavit a vaření jí baví. I proto se stala tváří kampaně Tesca s názvem Příběhy psané s chutí, kdy známý řetězec vyzval zákazníky, aby jim poslali své staré rodinné recepty děděné z generace na generaci. Sto nejlepších vyjde na podzim v kuchařce věnované stému výročí založení republiky.
„Já vařím ráda, což nemohu říci o některých svých hereckých kolegyních. Ale každý máme něco. Nejraději dělám omáčky, ty mě opravdu baví. Nikdy mi nepřirostla k srdci ta jídla, na která potřebuji spousty ingrediencí. Jednak je nemám doma a než bych je sehnala, tak by mě chuť na vaření přešla. Vařím tak, jak mě to kdysi doma naučili, ale snažím se jídla trochu odlehčit,“ vyprávěla oblíbená herečka při posezení v Pivovaru U Supa a přidala jeden recept, který se táhne celým jejím životem.
„Když jsem byla malá, moc masa se tenkrát nejedlo. Jednak bylo málo peněz a masa bylo také pomálu. A tenkrát nám babička dělala škubánky polévané horkými povidly. Určitě do nich i pro lepší chuť přidávala trošku rumu. Zkuste to, je to fakt žraso,“ zasnila se Jaroslava Obermaierová a dodala, „co ale nezkousnu, jsou smažení červi a cvrčci. To fakt nemusím!“
A protože má dobré jídlo opravdu ráda, nechala se rozmazlovat šéfkuchařem Pivovaru U Supa Radkem Vlasákem, který pro tuto chvíli připravil pokrmy, které naši předci jedli téměř běžně.
Foto: Herminapress