reklama

V Praze 22 odstartoval unikátní předvolební projekt Informačního kontejneru

reklama

Na billboardy a stánky v ulicích v rámci předvolební kampaně už velké procento Pražanů zcela rezignovalo. Zcela nový a nevšední způsob prezentace však zvolili kandidáti do komunálních voleb v Praze 22.

Projekt Informačního kontejneru je ojedinělý hned z několika důvodů. Za prvé se na něm podílí hned pět politických stran, které soupeří o přízeň voličů a za druhé jeho cílem není jen prezentace lídrů a členů kandidátek, ale zejména odborníků a osobností z veřejného života. „Pozvali jsme k nám osobnosti, jejichž prací bychom se chtěli inspirovat. Chceme ukazovat dobrou práci a řešení z jiných obcí. A také chceme dostat politiku blíž lidem,“ říká Vojtěch Zelenka, spoluautor projektu a lídr kandidátky Starostové a nezávislí + Svobodní. Mezi hosty se objeví starostka Mnichovic Petra Pecková, čtyřiadvacetiletý starosta Měšic Jan Richter, předseda Svazu městských částí hlavního města Prahy Petr Hlubuček nebo Vladimir 518.

Informační kontejner 2+6 odstartoval ve čtvrtek 20. září křtem 3. vydání místních nezávislých novin Hlava 22. Ty jsou z části reakcí na zavádějící informace v místním radničním periodiku a současně nabízejí občanům i určitý přesah. „Zjednodušeně  řečeno – cílem Hlavy 22 je podpořit u občanů zájem o veřejné dění a nabízet druhý úhel pohledu na události v Praze 22“ říká Kateřina Erbsová, spoluautorka Hlavy 22 a lídryně kandidátky Praha 22. Naše město., které sdružuje kandidátky za TOP 09, KDU-ČSL, Piráty a místní nezávislé osobnosti.

A dodává: „Kontejner i Hlavu 22 jsme založili společně navzdory odlišným politickým názorům i preferencím, protože jejich cíl je stejný. Chceme, aby se občané více zapojovali do veřejného života. Kontejner je zároveň takovým mementem Prahy 22, protože tu máme velké překladiště Metrans, kde jsou jich tisíce, naše děti se učí v modulových stavbách. Kontejner je symbolem toho, jakou Prahu 22 nechceme.“

A proč 2+6? „Dvojka a šestka jsou čísla našich kandidátních listin. Chceme tím ukázat, že jsme spřátelené týmy, které nejdou proti sobě. Občané si mohou sami vybrat, kdo je jim bližší, každopádně máme podobnou vizi, jak vést městskou část, a chceme spolupracovat i po volbách,“ vysvětluje Vojtěch Zelenka.

Program v Informačním kontejneru 2+6 bude pokračovat každý večer až do 4. října přednáškami a debatami a vzdělávacími a sportovními aktivitami. Celý program ke stažení na https://www.facebook.com/kontejner26.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama