reklama

Vůně dovolené, to jsou řecké Garides

reklama

Oloupanou cibuli rozkrojte napůl a nakrájejte ji nadrobno. Rajčata rozpulte, vyřízněte jim tvrdý klínek po stopce a nakrájejte na kostičky. Papriku nakrájejte zešikma na tenká kolečka, pažitku, česnek a mátu nakrájejte nadrobno. Krevety vyloupejte tak, aby jim zůstal poslední článek s ocáskem.

Předehřejte si troubu na 180°C. Na rozehřátém olivovém oleji opečte cibulku s česnekem dozlatova, poté přilijte víno a občas promíchejte. Vařte, dokud nevyprchá alkohol, což je necelých 5 minut.

Do směsi přidejte rajčata a papriky, opepřete a zamíchejte, přisypte oregano a mátu a opět promíchejte. Vařte, dokud se nezredukuje tekutina v pánvi.

Nahoru na zeleninovou směs vyskládejte oloupané krevety a zasypejte rozdrobeným kozím sýrem.
Pánev dejte do trouby pod gril na několik minut, než budou krevety krásně křupavé.

Ingredicence:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 větší rajčata
  • 2 pálivé papriky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce čerstvé máty
  • 300 g krevet
  • 2 kozí sýry ve slaném nálevu Bon Lait
  • 1 hrst hladkolisté petrželky
  • sůl

www.bonlait.cz

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama