David Frenkiel a Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich kultovní blog Green Kitchen Storiesinspiruje lidi na celém světě k přípravě mimořádně chutných vegetariánských jídel, prospěšných tělu
i duši.
V roce 2013 ve Velké Británii poprvé vyšel bestseller The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den svíce než stovkou oblíbených receptů Davida a Luise, který se už 10. srpna konečně dostane také do rukou českých čtenářů. Stane se tak díky známé a uznávané food blogerce Markétě Pavleje alias Kitchenette– tak dlouho čekala na českou verzi kuchařek The Green Kitchen, až se je rozhodla vydat sama. Po první knize budou následovat dvě další.
„Luise a David jsou mému srdci velmi blízcí, jsou mým největším vzorem. Nesmírně talentovaní manželé ze Stockholmu, rodiče tří malých dětí, rozumí výživě a navíc mají obrovský talent své recepty nádherně vyfotit a natočit. Jejich knihy jsou úžasné, inspirativní, překrásné a vůbec ne jen pro vegetariány. Když jsem po mnoha peripetiích dospěla k rozhodnutí udělat českou edici The Green Kitchen, stalo se něco neuvěřitelného – já tuhle krásnou rodinu potkala na Bali!,“vzpomíná Markéta Pavleje.
David a Luise jednoduše spojují běžné kuchyňské zásoby s čerstvou sezónní nabídkou. Na stránkáchskvostnékuchařky The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den sepřesvědčíte, jak snadné je denně vařit chutná a vyvážená jídla. Naučíte se připravovat třeba bylinkovou frittatu s chřestem k snídani, zapečený falafel s divokou rýží, bylinkami a pistáciemi či sicilskou cuketu na parmazánu pro večeři s přáteli.
Stejně neodolatelný je sladký a dekadentní čokoládový koláč s řepou nebo lahodný mražený jahodový cheesecake na křupavém korpusu ze slunečnicových semínek. S nadšením objevíte celou řadu polévek, salátů, šťáv a dobrot, které jsou na přípravu snadné, v chuti úžasné a co do vzhledu zkrátka nádherné.