Zpříjemněte si zachmuřené podzimní dny barevnými koktejly s bublinkami. Nepotřebujete k nim žádné šejkry, pouze postupně přidávejte do sklenice ingredience uvedené v receptech. Jsou velmi snadné na přípravu a jejich výsledná chuť vás okouzlí.
Základem koktejlů je Freixenet Ice Rosé, polosuchá španělská cava s obzvláště jemnými a elegantními bublinkami, která se skvěle hodí do míchaných koktejlů, protože zlepšuje jejich chuť i aroma. Má brilantní malinově růžovou barvu a vůni lesních plodů.
Koktejly s Freixenet Ice Rosé navrhl Javier de las Muelas, majitel prestižního koktejlového baru Dry Martini v Barceloně. Je to jediný bar ve Španělsku, který je na seznamu nejlepších barů v Evropě a šestý na celém světě. Javier de las Muelas je jedním z nejvýznamnějších koktejlových mistrů na světě, vlastní a provozuje restaurace a koktejlové bary na Bali, v Singapuru, Thajsku, Rio de Janeiru, Bostonu nebo Londýně.
Koktejl VELVET ROSÉ
Ingredience (do větší sklenice na víno):
- 3 kostky ledu
- 2 cl hruškový likér
- 1 cl peruánská pálenka pisco
- 15 cl Freixenet ICE Rosé
- větvička rybízu (nebo jiného červeného ovoce) a hvězdička anýzu
Koktejl ASIAN ICE
Ingredience (do větší sklenice na víno):
- 3 kostky ledu
- 2 cl liči likér
- 15 cl Freixenet ICE Rosé
- vanilkový lusk