Pokud ve své kuchyni preferujete drůbeží maso, neuděláte chybu s výrobkem Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy. Skvěle nahradí vepřové a hovězí maso za jeho lehčí variantu. Je bohaté na řadu potřebných vitamínů a velmi dobře podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů. Potěšíte tím nejen velké ale i malé strávníky.
Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy obsahuje 99 % kuřecího mletého masa. Mleté kuřecí maso je vhodné spíše k jemnějším pokrmům, které nejsou náročné na přípravu, ale zároveň se řadí mezi gastronomické klasiky. Masové kuličky, boloňské špagety, jemná sekaná, či karbanátky. Chuťově vyvážené, šťavnaté a především rychle na talíři.
Víte, že drůbeží maso:
- je skvělým zdrojem vitamínů, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismus. Hraje velkou roli při upotřebení bílkovin, sacharidů a tuků
a jejich proměnu na energii. Podporuje také tvorbu červených krvinek a posílení imunitního systému. - jeho pravidelná konzumace dodává našemu tělu niacin, který má protirakovinné účinky.
- obsahuje selen, který chrání tělo před stresem a působí tak jako přírodní antidepresivum.
- má díky obsaženému fosforu příznivé účinky i na kvalitu našich zubů a kostí.
- obohacuje naše tělo bílkovinami a aminokyselinami, díky kterým se skvěle regeneruje
a narůstá svalová tkáň. - je lehce stravitelné, a tak ho lékaři doporučují téměř při všech dietních režimech a všem věkovým skupinám.
- jeho častá konzumace má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.
Připravte si v pohodlí domova tři osvědčené recepty na mleté kuřecí maso:
Karbanátky plněné vejcem
Ingredience: 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 3/4 hrnku strouhanky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1/4 hrnku mléka, 5 vajec, olej, sůl, pepř, čerstvá petrželka, 1 lžíce dijonské hořčice,
- Uvařte si 4 vejce natvrdo, zchlaďte a oloupejte.
- Kuřecí mleté maso smíchejte se strouhankou, přidejte vejce, sůl, pepř, čerstvou petrželku, dijonskou hořčici a mléko. Pečlivě promíchejte a vytvořte 4 větší placky.
- Uvařená vajíčka obalte lehce v hladké mouce, aby na nich maso lépe drželo. Zabalte vajícko do masové placky a vytvořte karbanátek.
- Karbanátek dejte péct tak na 200 °C přibližně 30 – 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi.
- Servírujte rozkrojené na půl s brambory nebo bramborovou kaší.
Rajská omáčka s kuřecími mletými kuličkami
Ingredience:500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy, 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 větší cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, cukr a skořice dle chuti, olej
- K mletému masu přidejte vejce, strouhanku a umíchejte v mise masovou směs.
- Dochuťte solí a mletým pepřem. Namočte si ruce ve vodě a začněte tvořit masové kuličky.
- V hrnci na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rajčatový protlak, trochu vody, promíchejte, přiveďte k varu.
- Postupně přidávejte masové kuličky. Vložte bobkový list, nové koření a vařte asi čtvrt hodiny za občasného promíchání.
- V případě potřeby přidejte vodu. Poté kuličky vyndejte a zahustěte omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte podle chuti cukrem, skořicí a osolte.
- Hotovou omáčku propasírujte přes síto a vložte do ní zpět masové kuličky, znovu nechte krátce přejít varem a jídlo je hotové. Podávat můžete s těstovinami nebo rýží.
Boloňské špagety s kuřecím mletým masem
Ingredience: 500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá mrkev, čtvrtka celeru, 3 sušená rajčata, 400 g konzervovaných rajčat, 150 ml červeného vína, 1 lžička směsi sušených bylinek (dle chuti: oregáno, rozmarýn), sůl, pepř
- Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte
a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer. - Do 5 minut přidejte maso a vše smíchejte. Počkejte dokud se maso neopeče
- Přidejte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 – 45 minut.
- Maso by mělo během té doby zhkřehnout a omáčka zhoustnout.
- Nakonec přidejte bylinky.
- Omáčku s masem servírujte na špagety.