Bulgur připravte podle návodu. Lilek nakrájejte podélně na plátky. Naskládejte vedle sebe na papírové kuchyňské utěrky a osolte. Nechejte půl hodiny vypotit. Z lilku setřete vodu a ochuťte pepřem. Plátky lilku ugrilujte pod grilem v troubě nebo opečte na normální či grilovací pánvi. Nechejte ho stranou.
V další pánvi si rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje. Opečte na něm na kostičky nakrájenou slaninu do křupava a na kolečka nakrájenou cibuli.
Teď přišel čas všechno smíchat. Do bulguru v hrnci vmíchejte slaninu s cibulkou. Přimíchejte polovinu kozího sýra a promíchejte. Dejte na talíř a nahoru pěkně položte plátky lilku. Zasypejte zbytkem kozího sýra a pokapejte kvalitním olivovým olejem.
Co budete potřebovat:
250 g bulguru
sůl
červený pepř
1 velký lilek
150 g anglické slaniny
150 g kozího „parmezánu“ Bon Lait
3 jarní cibulky
olivový olej