reklama

Litinový hrnec Staub Cocotte: Ideální pro přípravu i servírování oblíbených a zdravých jídel „z jednoho hrnce“

reklama

Pokrmy z jednoho hrnce se těší rostoucí oblibě, a není divu! Stačí několik kvalitních ingrediencí a výsledkem je výtečný oběd či večeře – bez dlouhého chystání a hory špinavého nádobí. Neocenitelným pomocníkem je litinový hrnec Staub Cocotte, se kterým můžete objevit kouzlo „slow cooking“, jednoho z nejzdravějších, nejšetrnějších a nejchutnějších způsobů přípravy jídla.

Litinové hrnce Staub Cocotte vynikají speciálně tvarovanou poklicí. Malé hroty na její spodní části zaručují plynulou cirkulaci a odpařování tekutin z pokrmů. Tento unikátní systém podlévání vlastní šťávou je až 9krát účinnější oproti dušení pod klasickou poklicí. Není nutné přidávat velké množství vody, takže výsledná chuť a aroma nejsou ničím potlačeny. Jídlo je zdravější, jelikož je vařeno pomalu v litinovém hrnci, a živiny, které se rozpouštějí ve vodě, z hrnce neuniknou párou. Litinové hrnce Staub Cocotte jsou ideální nejen pro pomalé vaření či dušení, ale i opékání, pečení a smažení. Navíc je můžete požít i k servírování, protože litina udrží teplotu pokrmu a díky nadčasovému designu bude hrnec Staub na vašem stole vypadat opravdu krásně. Na výběr je hned několik atraktivních barevných provedení, tvarů a rozměrů hrnce.

Litinové hrnce francouzské značky Staub se v kulinárním světě objevily v roce 1974, kdy Francis Staub v Alsasku založil svou společnost. Všechny Staub hrnce jsou dodnes vyráběny v Merville ve Francii tradičním způsobem. Každý kus je originál – designován Francisem Staubem a individuálně odléván do pískové formy, která je po použití zničena. Litinový hrnec Cocotte patří mezi evergreeny značky – během výroby projde 25 páry rukou a je na něm nutné udělat 100 odlišných produkčních kroků. Hrnce jsou smaltované zevnitř i zvenku a mohou být používány na všech typech ploten, včetně indukčních, a nevadí jim ani mytí v myčce nádobí.

Profesionálové i vášniví domácí kuchaři nádobí Staub oceňují pro jeho schopnost držet teplo, podpořit chuť jednotlivých ingrediencí, vysokou odolnost a praktickou nerozbitnost. Značku Staub bez váhání doporučuje michelinský šéfkuchař Paul Bocuse i nekompromisní „šéf“ Zdeněk Pohlreich. Ten do své exkluzivní kolekce Pohlreich Selection Potten & Pannen – Staněk zařadil například višňový oválný hrnec a grafitově šedý kulatý hrnec Staub. „Od doby, kdy jsem si koupil tenhle skvělý kastrol, jsou moje dušená jídla zásadně lepší a šťavnatější,“ podotkl spokojeně Zdeněk Pohlreich.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama