Oslavy 260. výročí narození Wolfganga Amadea Mozarta přilákaly do Stavovského divadla řadu známých osobností. Nechyběla například hraběnka Nostitzová nebo baletní umělec a herec Vlastimil Harapes. Největším lákadlem večírku bylo nepochybně jídlo z TOP HOTELu Praha. Zejména jejich pověstné dezerty, mezi nimiž nechyběly vlastnoručně vyrobené Mozartovy koule.
Hosté nedokázali odolat zejména sladkým dezertům, jako byl dort s malinami a broskvemi, ozdobený notami, housličkami a domácími Mozartovými koulemi, které zmizely jako první. „Z teplé kuchyně návštěvníkům nejvíce chutnaly krokety z norského lososa, vepřová panenka na švestkové omáčce, jehněčí na česneku nebo křepelky v anglické slanině. Bylo vidět, že hostům skutečně chutná, neustále se vzájemně posílali pro další jídlo a většina z nich si dokonce nechala zabalit s sebou domů výslužku, což nebývá vždy na podobných akcích zvykem,“ uvedla Petra Dusilová z TOP HOTELu Praha, který občerstvení do Stavovského divadla připravoval. Kulinářské umění hotelových kuchařů a cukrářů nedávno otestoval dokonce Miloš Zeman na reprezentačním plese prezidenta republiky na Pražském hradě, kde nechyběla ani modelka Andrea Verešová. Hlavním hřebem slavnostního večera ve Stavovském divadle byl koncert. Vystoupila uznávaná mozartovská pěvkyně Simona Houda Šaturová v doprovodu Orchestru Národního divadla a pod taktovkou významného německého dirigenta Rolfa Becka.