Řepu nakrájíme na půlměsíčky, celer, mrkve a petržel na nudličky, vše dáme do marinády a následně do trouby na 200 stupňů ideálně pod gril na cca 10- 12 min.
Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme jablko, které společně s polníčkem přimícháme do grilované zeleniny a dochutíme. Na závěr přidáme kozí sýr, semínka a dochutíme pomerančovou šťávou a olejem.
Ingredience na salát
- kozí sýr Bon Lait ve slaném nálevu
- 250 g řepy vakuované
- 100 g celeru
- 2 větší mrkve
- 1 petržel
- 1 menší červené jablko
- hrst polníčku
Ingredience na marinádu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička medu
- šťáva z 1/4 velkého pomeranče
Na dochucení dochucení
- šťáva z 1/4 pomeranče
- olivový olej
- dýňová semínka