reklama

Pavlásek s Vignerovou se potkali: Takhle dobrou kobylku jsem dlouho neměl!

reklama

Lukáš Pavlásek je rozeným komikem. To, že se považuje za gurmána a milovníka hmyzu, ví však málokdo. Před časem navštívil food festival neobvyklých chuťových kombinací Jakože, cože?! se svojí kamarádkou Anetou Vignerovou, na kterém se tedy pořádně vyřádili!

Festival plný experimentů nabízel spoustu roztodivných gastronomických kombinací. Bavič s dlouhonohou modelkou navštívili workshop Petra Koukolíčka, specialisty na molekulární kuchyni. Vyzkoušeli třeba štrúdl v kostce nebo alkohol v pevném skupenství. „Mě zaujaly ty panáky alkoholu v pevném skupenství. Trochu to pro mě ztrácí ten rituál, když se třeba tím panákem ťuká, takže myslím, že zůstanu u starého dobrého tekutého způsobu,“ vyprávěl svéhlavý herec a spisovatel. Tmavooká Aneta také ráda experimentuje, ale přednost dává tradiční kuchyni: „Jídlo miluju a vůbec si nedokážu představit, že bych jedla třeba knedlo, vepřo, zelo v kostce. Tyto 3 chutě snad ani nejdou do jedné kostky reálně skloubit!“

Hmyz na česneku

Nejvíce oba překvapil stánek Hmyzožraní s hmyzími dobrůtkami. Lukáše přímo nadchl. Ochutnal zákusek s červy, i když ho upozorňovali, že je to na vlastní nebezpečí. „Já to jím i doma. Třeba ráno k snídani jsem měl pečené moly, to je moje specialita. Kvůli tomu pěstuji i moly ve skříni – moly šatní. Z nich pak dělám různé dorty. Dobře se dají i opéct na pánvičce s vajíčky.“ Co se týče hmyzu, nezůstalo to jen u dortů, ale i u koláčků se cvrčky nebo kobylkami. „Tak takhle dobrou kobylku jsem teda dlouho neměl,“ liboval si Lukáš s úsměvem. Svůdná bruneta měla jinou zkušenost: „Hmyz se mi nelíbil již od pohledu, ale nakonec jsem ochutnala cheesecake s červy nebo dokonce i šneky na špízu. Musím přiznat, že ti červi mi lezli pěkně do zubů, a to se mi rozhodně nelíbilo. Příště než abych ochutnávala hmyz v cheesecaku, raději bych si ho dala s nějakou marinádou nebo opražený na česneku.“

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama