V rámci letošních Dnů českého piva pořádá pivovar Velké Popovice v sobotu 29. září již šestý ročník oblíbeného Klobáskofestu pro všechny milovníky dobrého jídla, piva a řemesla. V malebném pivovaru nedaleko Prahy si vychutnají spoustu klobásových a jiných dobrot, čerstvé pivo Velkopopovický Kozel, speciální prohlídky pivovaru a bohatý doprovodný program plný hudby a soutěží.
Celodenní Klobáskofest proběhne ve Velkých Popovicích od 10 do 17 hodin a jako každoročně nabídne ochutnávku regionálních klobáskových specialit s tradiční soutěží O nejlepší klobásku. Do hlasování se mohou zapojit, a stát se tak členem poroty, všichni návštěvníci akce, neboť u vstupu do pivovaru dostane každý žetony, kterými bude jednotlivé klobásky hodnotit. Odměnu získá nejlepší uzenář i tři z hlasujících návštěvníků.
Během dne se představí také další regionální výrobci, kteří nabídnou své vlastnoručně zhotovené výrobky (košíky, keramika, domácí štrůdly, perníky atd.). U kováře si mohou návštěvníci sami vyrazit speciální pivovarskou minci.
V programu Klobáskofestu budou připraveny speciální prohlídky pivovaru, které začnou v 10:30 hod a probíhat budou každou půl hodinu, až do 16:30 hod. Ozvláštnění prohlídek přinese soutěž o nejlepšího znalce chmele, ochutnávka soutěžních klobás a v pivovarských sklepích budou mít návštěvníci příležitost ochutnat Kozla Světlého Nefiltrovaného a Kozla Černého Nefiltrovaného.
Pod dohledem pivovarského odborníka si návštěvníci také vyzkouší, jaké to je, načepovat si jedno poctivé pivo. Na konci trasy se s nimi za pivovar rozloučí živý maskot pivovaru, kozel Olda.
Celý den příjemně zpestří i celodenní hudební program a hlavně čerstvě čepovaný Velkopopovický Kozel. Tedy nezbývá než dodat: „Kdo umí, umí!“
PROGRAM KLOBÁSKOFESTU
10:00 Slavnostní zahájení
10:30 – 16:30 Každou půlhodinu prohlídky pivovaru s ochutnávkou soutěžních klobás, soutěží o nejlepšího znalce chmele, školou čepování a degustací nefiltrovaného piva Velkopopovický Kozel
10:00 – 16:00 Soutěž O nejlepší klobásku, ochutnávky regionálních klobás a dalších dobrot
10:00 – 16:00 Ukázky tradičních řemesel, k vidění například: kovářská a košíkářská tvorba a další regionální prodejci domácích produktů – MAS Říčan
16:30 Slavnostní vyhlášení Klobáskofestu