reklama

Šťavnaté grilované kuře s lehce pikantní omáčkou

reklama

Vůně čerstvě ugrilovaného masa k podzimu prostě patří a jemné kuřecí maso je jedním z nejoblíbenějších. Lehce totiž absorbuje aroma i chuť bylinek a koření. Zároveň je lehké, dobře stravitelné a výborně kombinovatelné s přílohami i nejrůznějšími dipy
a omáčkami.

Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřecího masa v České republice, připravil Grilovačku, řadu výrobků ve speciálních marinádách bez éček. Díky nim budete mít více času na vyhrání si s přílohami i domácími lahodnými dipy. Vyzkoušejte dvojité balení Kuřecí DUO steaky Gyros a Prsní řízky Rozemary bez E, které lehce připravíte na pánvi či grilu. Jsou vynikající s lehce pikantní rajčatovou omáčkou. Jako přílohu lze zvolit bagetu či pečené měsíčky brambor s mořskou solí, smíchané s čerstvou pažitkou.

Recept na lehce pikantní rajčatovou omáčku
4 velká rajčata
1 červená paprika
2 šalotky
chilli papričky – jejich množství volte podle pikantnosti, jíž chcete dosáhnout
česnek
rajčatový protlak
2 lžíce vinného octa
lžička třtinového cukru
tymián
rozmarýn
olivový olej
sůl a pepř na dochucení

Papriku a chilli papričky očistěte od semínek a nasekejte nadrobno. Na olivovém oleji osmahněte šalotku, česnek a chilli papričky, přidejte rajčata, papriku a protlak. Omáčku dochuťte vinným octem, kořením a bylinkami. Směs nechte za občasného míchání na mírném plameni probublávat, dokud nezhoustne. Vychlazenou omáčku podávejte ke grilovanému masu a příloze.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama