Brambory vaříme ve slupce cca 35 min do měkka, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme škrob, mouku a žloutky a promícháme v kompaktní hmotu.
Rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme kozí parmezán, a opět zamícháme. Z druhé části už můžeme tvořit malé kuličky, asi velikosti vlašského ořechu, doprostřed dáme kousek kozího sýra a zabalíme. Výsledné kuličky obalíme ve vajíčku a strouhance, tento postup se strouhankou opakujeme dvakrát.
Stejný postup uděláme i s těstíčkem s parmezánem, jen už nedáváme doprostřed nic. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme odkapat na papírové utěrce a podáváme s čímkoliv, co máte rádi.
Ingredience:
- 400 g vařených brambor
- 20 g bramborového škrobu
- 40 g polohrubé mouky
- 2 žloutky
- sůl – sýry jsou slané, takže se vůbec použít nemusí
- kozí „parmezán“ Bon Lait
- kozí sýr ve slaném nálevu Bon Lait
- vajíčko a strouhanka na obalení
- rostlinný olej na smažení