Pokud se snažíte připravovat jídlo doma, dříve či později může dojít inspirace. Vyzkoušejte proto dva nové recepty. Jeden je na malinové tiramisu, druhý na plněné žampiony. Oba jsou rychlé a můžete je zkusit i obměnit. Inspirací vám určitě budou zeleninové směsi a ovoce Dione.
Některé slouží jako perfektní základ do polévek a omáček, další zase do smoothies. Někdy stačí přidat lžička pesta, hrst sýra, oblíbené koření, šálek smetany nebo nasekané čerstvé bylinky.
Na plněné žampiony si připravte:
1 balení Exclusive polévkové Dione 350 g
600 g větších žampionů
150 g taveného sýra
100 g sýru eidam
50 g oleje z bazalkového pesta
3 šalotky
50 g bazalkového pesta
sůl
mletý pepř
Nejdříve ze všeho si očistěte žampiony a vyřízněte jim nožky. Ty si dejte stranou, budou se vám hodit do náplně. Kloboučky žampionů poklaďte na plech, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Potom na chvilku zapečte v předehřáté troubě. Mezitím si nakrájejte a orestujte na bazalkovém pestu šalotky a přidejte polévkovou směs. Do směsi pak přidejte nakrájené nožky žampionů a další pesto. Po vychladnutí smíchejte se sýrem, případně dochuťte. Připravenou směsí naplňte předpečené žampiony a posypte strouhaným sýrem. Nakonec žampiony zapečte v předehřáté troubě na dalších asi pět minut. Recept můžete obměňovat podle vlastní fantazie. Příště můžete zkusit nivu nebo parmazán nebo pesto z medvědího česneku místo bazalkového.
Na malinové tiramisu budete potřebovat:
90 g krupicového cukru
2 vejce
150 g mascarpone
300 g bílé čokolády
cukrářské piškoty
60 ml mandlového likéru
1 balení Malin Dione 200 g
mandlové lupínky
Utřete spolu žloutky s cukrem a směs pak promíchejte se 150 g mascarpone. 200 g bílé čokolády nastrouhejte a polovinu přidejte do směsi spolu s vyšlehanými bílky. Asi dvacet piškotů namočte do mandlového likéru. Polovinou piškotů vyložte formu o rozměrech cca 20×26 cm. Mírně rozmrazte maliny, piškoty potřete polovinou krému, posypte 100 g malin, poklaďte zbylými piškoty, malinami a potřete zbytkem krému. Na závěr posypte zbylou čokoládou a hrstí pražených mandlových lupínků. Poté nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.