reklama

Vaříte doma? Vyzkoušejte nové recepty, ať vám nedojde inspirace!

reklama

Pokud se snažíte připravovat jídlo doma, dříve či později může dojít inspirace. Vyzkoušejte proto dva nové recepty. Jeden je na malinové tiramisu, druhý na plněné žampiony. Oba jsou rychlé a můžete je zkusit i obměnit. Inspirací vám určitě budou zeleninové směsi a ovoce Dione.

Některé slouží jako perfektní základ do polévek a omáček, další zase do smoothies. Někdy stačí přidat lžička pesta, hrst sýra, oblíbené koření, šálek smetany nebo nasekané čerstvé bylinky.

Na plněné žampiony si připravte:
1 balení Exclusive polévkové Dione 350 g
600 g větších žampionů
150 g taveného sýra
100 g sýru eidam
50 g oleje z bazalkového pesta
3 šalotky
50 g bazalkového pesta
sůl
mletý pepř

Nejdříve ze všeho si očistěte žampiony a vyřízněte jim nožky. Ty si dejte stranou, budou se vám hodit do náplně. Kloboučky žampionů poklaďte na plech, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Potom na chvilku zapečte v předehřáté troubě. Mezitím si nakrájejte a orestujte na bazalkovém pestu šalotky a přidejte polévkovou směs. Do směsi pak přidejte nakrájené nožky žampionů a další pesto. Po vychladnutí smíchejte se sýrem, případně dochuťte. Připravenou směsí naplňte předpečené žampiony a posypte strouhaným sýrem. Nakonec žampiony zapečte v předehřáté troubě na dalších asi pět minut. Recept můžete obměňovat podle vlastní fantazie. Příště můžete zkusit nivu nebo parmazán nebo pesto z medvědího česneku místo bazalkového.

Na malinové tiramisu budete potřebovat:

90 g krupicového cukru
2 vejce
150 g mascarpone
300 g bílé čokolády
cukrářské piškoty
60 ml mandlového likéru
1 balení Malin Dione 200 g
mandlové lupínky

Utřete spolu žloutky s cukrem a směs pak promíchejte se 150 g mascarpone. 200 g bílé čokolády nastrouhejte a polovinu přidejte do směsi spolu s vyšlehanými bílky. Asi dvacet piškotů namočte do mandlového likéru. Polovinou piškotů vyložte formu o rozměrech cca 20×26 cm. Mírně rozmrazte maliny, piškoty potřete polovinou krému, posypte 100 g malin, poklaďte zbylými piškoty, malinami a potřete zbytkem krému. Na závěr posypte zbylou čokoládou a hrstí pražených mandlových lupínků. Poté nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.

 

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama