Kuchyně restaurace Hotelu Kašperk, nepřehlédnutelné dominanty náměstí v Kašperských Horách, staví na klasických českých a šumavských pokrmech i světových chutích. A návštěvníci tenhle kosmopolitní přístup, korunovaný prvotřídními surovinami převážně z lokálních zdrojů, vítají. Obzvláště, když sezónní menu pravidelně zpestřují speciální gastronomické akce. Již teno víkend, 23. – 24. 9., bude v Kašperku ve znamení burgerů!
Základem burgerového menu jsou poctivé dvousetgramové hovězí burgery v houskách od pekaře z nedaleké Sušice. Maso v certifikované bio-kvalitě z místních šumavských chovů je zpracované a 30 dnů stařené přímo v bourárně Hotelu Kašperk. Tým pod vedením šéfkuchaře Marcela Ondera, šumavského rodáka, který profesní zkušenosti sbíral v Irsku, Americe, Bangkoku, Saigonu nebo Buenos Aires, tradiční burger připravuje v neodolatelných kombinacích. Co třeba ochutnat burger s pancettou a čedarem, Spice burger s modrým sýrem a papričkami jalapenos, Barbecue burger nebo Bull burger s chedarem, cibulovou marmeládou a slaninou? Delikátní chuťový zážitek slibuje i Forest burger, ve kterém kromě dalších ingrediencí nechybí pečené jehličí, a vydatný Big boss burger. Do detailu vyladěné burgerové menu zahrnuje i Vegetariánský burger a Dětský cheesburger Kašperk. Cena všech burgerů (200 g) je 249 Kč, dětský burger (80 g) za 149 Kč – vždy včetně přílohy: domácí hranolky nebo domácí chipsy.
Kompletně zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový Hotel Kašperk stojí v historickém centru Kašperských Hor, městečka uprostřed šumavských kopců, nedaleko královského strážního hradu Kašperk. K dispozici je 24 luxusních pokojů a wellness centrum s jedním z největších hotelových plaveckých bazénů v České republice. Hotel Kašperk poskytuje skvělé zázemí pro poznávání krás a tajů Šumavy.